El Projecte

CARLOS ESTEVA

Visionari, innovador
i pioner de la nostra manera de fer

Si hi ha vins que s’identifiquen amb la forma de ser d’aquell que els elabora… Sens dubte, són els vins de Carlos Esteva. Els vins de Can Ràfols dels Caus, amb la seva elegància, la seva marcada sensibilitat i el seu caràcter tímid i complex s’identifiquen amb l’inquiet caràcter de Carlos Esteva i el seu afany per experimentar amb un ampli catàleg de varietats. Aquesta curiositat el va portar a introduir noves varietats i mètodes de conreu, apostant per l’excel·lència vinícola, amb un caràcter singular i dotant el celler d’una identitat pròpia.

L’origen del treball d’investigació i creació dels vins que obtenim al celler es remunta i s’enllaça amb les diverses dècades de trajectòria en l’univers del vi que Carlos Esteva acumulava en la seva experimentada formació. Tota una vida dedicada al més alt nivell de creació en l’univers vitivinícola no hauria sigut possible sense una cultura d’innovació visionària que feia de Carlos Esteva un significat líder i una personalitat característica que va ser clau per consolidar tota una personalitat col·lectiva.

PIONER

El primer gran vi blanc elaborat
amb la varietat Xarel·lo.

Carlos es distingia per la seva àmplia cultura en aquest sector -va estar nominat titular de la prestigiosa Académie Internationale du Vin– i per la seva capacitat per a diversificar-se: no conforme amb haver creat una vintena de referències a Can Ràfols dels Caus –entre vins i caves–, va impulsar altres projectes com Mas Oller, a l’Empordà, i Can Camps, una petita finca situada al bell mig del Parc Natural del Garraf.

A més, era un dels orígens humans palpables que ha contribuït al fet que el nostre celler sigui pioner en agricultura ecològica i en l’elaboració de vins amb varietats com el Xarel·lo i Sumoll, essent exemple d’això el fet que, Gran Caus Blanc (any 1984), ha sigut guardonat com el primer gran vi blanc elaborat amb la varietat Xarel·lo.

INTRODUCCIÓ
VI I ART

“L’autèntica qualitat d’un vi es manifesta en l’efecte diferenciat que suscita. Els vins excepcionals tenen quelcom que va molt més enllà del que som capaços de percebre amb els ulls, el nas i el paladar. Cal lluitar per l’invisible.”

Carlos Esteva per a la revista Vinum (Febrer, 2000)