El Projecte

12 AUTORS I ELS SEUS VINS

Homenatge Carlos

Edició 2024
Homenatge a Carlos Esteva

El nostre pare era un enamorat de la vida, enamorat de els plaers i lluitador en els moments difícils. Ell sàvia gaudir la vida amb calma, observant el món des d’una mirada privilegiada, veient detalls imperceptibles als nostres ulls.

Transmetia la seva sensibilitat, elegància i bon gust a tot allò que l’envoltava. I així, amb calma, temps i amor per les coses ben fetes va construir el seu projecte de vida.

VEURE MÉS

Edició 2014

D’una banda, cada cop es fa més vi a tot arreu i s’està creant una nova cultura al seu entorn. De l’altra, a part del jovent i a certes cultures els costa gaudir del vi. Troben que és un món sofisticat, complex i antic. Personalment, he gaudit del vi a taula, xerrant, rient, comentant i menjant. Senzillament. Aquest punt culte, artístic i alhora artesà que té enriqueix aquests moments. Els tastos de vi m’interessen a nivell professional, pel que tenen d’aportació al coneixement.

VEURE MÉS

Edició 2012

Aquesta és la setena edició de “12 Autors i els seus Vins”. A l’hora d’escollir els diferents autors participants ha prevalgut la idea de convidar elaboradors que produeixen els seus vins amb varietats autòctones de la seva zona. La coincidència d’aquesta cata amb altres manifestacions que es desenvolupen en les mateixes dates ha impedit la participació d’altres grans elaboradors del Valais i de la Borgonya.

VEURE MÉS

Edició 2010

Aquesta és la sisena edició de la cata “12 Autors i els seus Vins”. És per a mi un plaer el fer-la i que coincideixi amb el trentè aniversari de la meva història a Can Ràfols dels Caus com elaborador de vins. Durant aquets trenta anys he conegut a molts grans vinaters i a molta gent relacionada amb el món del vi. Crec que és un món esplèndid on preval normalment la simpatia i la companyonia. Agraeixo poder comptar en aquesta edició i en aquesta època de crisis i dominada per les grans multinacionals, amb la presència de viticultors amb personalitat, per ells mateixos i pels seus vins.

VEURE MÉS

Edició 2008

Què és la qualitat? Es parla de qualitat sense conèixer la màxima qualitat. Potser no s’aprecia la màxima qualitat perquè no es coneix i només s’aprecia allò que es coneix. Utilitzem punts de referència com la comparació i la moda per a entendre-ho. Però si el teu punt de referència és dolent, la teva idea de qualitat és equivocada. Tornem-hi, però què és la màxima qualitat en vi? Cal buscar el millor de cada component del producte final.

VEURE MÉS

Edició 2006

En un món cada vegada més globalitzat i amb vins més industrials i homogenis, és un gran plaer poder degustar vins personals, naturals. L’any passat se’m va ocórrer que cada vegada que al món s’obria una ampolla d’un gran vi era com si sonès una campaneta. En aquesta ocasió, estic segur que tindrem una excel·lent melodia. Carlos Esteva, 2006 Can Ràfols dels Caus Alois Lageder | Alois Lageder Álvaro M.Alburquerque | Quinta da Pellada Anne-Claude Leflaive | Domaine Leflaive Anselme Selosse.

VEURE MÉS

Edició 2004

Aquesta és la tercera edició d’aquesta trobada biennal. D’aquí uns dies farà dos anys que va morir en accident de cotxe el meu company i amic Ramón Marín. D’ell va partir la idea inicial d’aquesta trobada biennal, de la qual és la terera edició. Mantenim el títol de la cata, “12 Autors i els seus Vins”, tot i que l’expressió “vins d’autor” s’ha utilitzat, paradògicament, per a etiquetar vins amb poca personalitat, en els que prima simplement la potència, la barrica nova, la concentració, sense manifestar precisament el terroir ni l’estil del celler.

VEURE MÉS

Edició 2002

Quan fa dos anys vaig organitzar la degustació de dotze autors i els seus vins amb motiu del nostre vintè aniversari no pensava en una altra edició, al menys a curt termini. Molts amics m’han animat a tornar-hi. És una satisfacció. El cos amb l’ànima. La vida és com diu la cançó: tothom necessita els demès, i és bo comunicar-se, conèixer-se, fer-se conèixer. Tots tenim els nostres secrets, secrets d’experiència.

VEURE MÉS

Edició 2000

Fa ara vint anys que vaig venir a Can Ràfols dels Caus a viure i vaig iniciar l’aventura d’elaborar vins. Crec que s’ha tancat un primer cicle, i tot i que la idea original no va ser aquesta, quina millor manera de celebrar-ho que amb aquesta fantàstica degustació? Molts dels vins presentats, serà la primera vegada que es podran degustar, bé sigui per la seva nova anyada, o per la seva nova concepció i tot són joies escollides pels seus autors.

VEURE MÉS
L’EQUIP
MASSÍS DEL GARRAF